Rotterdam: alleen vuurwerk in speciale zones.

Rotterdam: alleen vuurwerk in speciale zones.

ROTTERDAM – In de gemeente Rotterdam wil men dat er alleen nog vuurwerk wordt afgestoken in speciale vuurwerkzones. Vervolgens wordt afsteken buiten deze gebieden verboden. Dit schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan zijn gemeenteraad. Door de hele stad wil men 35 zones aanwijzen waar vuurwerk afsteken toegestaan is. Die zones worden bepaald in overleg met de gemeenteraad en mensen van de verschillende stadsdelen. Hoewel veel Rotterdammers zich niet kunnen vinden in de plannen worden ze wel uitgevoerd tenzij er veel mensen tegen zijn.

„Onze traditie van vuurwerk af steken kost de politie en de gemeente miljoenen per jaar. Echter voeren we in Nederland al jaren de discussie om deze overlast te beperken. Helaas zonder resultaat. Door het invoeren van vuurwerkzones in onze stad hopen we de overlast aanzienlijk terug te brengen. Tegelijkertijd kunnen Rotterdammers die dat willen, nog vuurwerk afsteken”.